• BUNKER KRIJGT GROENE GEVEL<br />
31 mei 2011
31 mei 2011

BUNKER KRIJGT GROENE GEVEL

 

 

Het Science Park Amsterdam heeft er een stukje verticaal groen bijgekregen. Sempergreen® Vertical Systems heeft een voorbegroeide groene gevel van 100m2 geplaatst op een oude bunker van het Nikhef (Nationaal Instituut voor subatomaire fysica).  De groene gevel levert een bijdrage aan een groene omgeving op het Science Park en zorgt daarnaast voor opname van CO2 en fijnstof en een lagere omgevingstemperatuur. De panelen zijn beplant met een variëteit aan plantsoorten, die weinig onderhoud vergen. Midden jaren ’70 werd een 200 meter lange ondergrondse tunnel gebouwd voor kern-fysica-onderzoek, met daarboven een bunker, waarvan de wanden van maar liefst 2 meter dik beton zijn gemaakt. Hoewel er al ruim een decennium geen kern-fysica-onderzoek in de bunker plaatsvindt, is Nikhef nog altijd beheerder en gebruiker van de bunker. Om de bunker meer in de omgeving op te laten gaan en een groen en aangenaam aangezicht te geven, is gekozen voor het plaatsen van een groene gevel.