• Campus Achmea krijgt vorm <br />
17 maart 2011
17 mrt 2011

Campus Achmea krijgt vorm

Op de nieuwe campus van verzekeraar Achmea in Apeldoorn werd vorige week gevierd dat één van de gebouwen, het 'Deckgebouw', het hoogste punt had bereikt. Op het terrein aan de Laan van Malkenschoten bouwt Achmea een aantal nieuwe kantoorgebouwen.

Het bestaande kantoor, bekend van de grote telefoon van Centraal Beheer Achmea, wordt gemoderniseerd. Het hele project moet eind 2012 klaar zijn. Vorige week is het hoogste punt bereikt van het Deckgebouw. Dit gebouw kenmerkt zich door zijn natuurlijke uitstraling. De gemetselde buitenmuren hebben zowel qua kleur als structuur de sfeer van boomschors.

De overige gebouwen en terreinen hebben eveneens een zeer natuurlijke uitstraling. De Achmea-campus wordt daardoor in zijn geheel onderdeel van de omgeving. Ook de beplanting wordt afgestemd op de beplanting op de Veluwe. Het terrein tussen de gebouwen wordt straks glooiend en de paden tussen de diverse gebouwen worden voorzien van natuurlijke bestrating. Parkeren gebeurt zoveel mogelijk uit het zicht.

De medewerkers die op dit moment nog verspreid werken over twee locaties in Apeldoorn krijgen allemaal de nieuwe Achmea-campus als standplaats. Er wordt op de nieuwe locatie zoveel mogelijk gewerkt volgens het principe van het nieuwe werken. Als de werkzaamheden het toelaten, kunnen medewerkers tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Door medewerkers te stimuleren ook thuis te werken, worden filedruk en milieubelasting verminderd en gaat de productiviteit omhoog.

Naast vertegenwoordigers van de hoofdaannemers van het project (Van Wijnen, Koninklijke BAM Groep, Dusseldorp en Croon Electrotechniek) waren enkele honderden bouwvakkers getuige van het hijsen van de Achmea-vlag naar het hoogste punt. Namens Achmea heeft een groep van vijftien medewerkers deze handeling verricht.

 

Foto's: Achmea

Onderschrift:  Er wordt op de nieuwe locatie zoveel mogelijk gewerkt volgens het principe van het nieuwe werken.