• DHV wint award voor renovatie hoofdkantoor<br />
08 maart 2012
08 mrt 2012

DHV wint award voor renovatie hoofdkantoor

De groene renovatie van het DHV-hoofdkantoor in Amersfoort heeft tijdens de vakbeurs Renovatie in de Brabanthallen in Den Bosch de Benelux Aluminium Award voor Duurzaam Renoveren gewonnen in de categorie Bedrijfsgebouwen. Volgens de jury heeft DHV aangetoond dat met de juiste materialen en technieken renovatie een meer dan gelijkwaardig alternatief voor sloop en nieuwbouw is.

De Benelux Aluminium Award 2011 wordt toegekend aan gerenoveerde projecten/gebouwen, waarin op een zinvolle en innovatieve manier aluminium is toegepast. Het gebouw van DHV is getransformeerd van een - in zijn tijd toch bijzonder - maar thans gedateerd kantoorgebouw uit de jaren zeventig tot een modern en energiezuinig kantoorpand, dat door deze renovatie weer geheel in de 21e eeuw past, stelt de jury in haar rapport.

Het kantoorpand kenmerkte zich in zijn oude toestand door één van de eerste toepassingen van het concept kantoortuin. Bij de renovatie diende er een aanzienlijke slag in energiezuinigheid te worden gemaakt zonder het open karakter te verliezen dat hoort bij dit kantoorconcept. Door de toepassing van aluminium profielen en plaatwerk in een transparante glazen gevel met een bijzondere spouwconstructie heeft dit gebouw mede een enorme sprong gemaakt in energiezuinigheid, aldus de jury. Het energielabel ging van G naar A.

De Benelux Aluminium Award voor Duurzaam Renoveren is een tweejaarlijkse prijs, die gezamenlijk is uitgeschreven door het Aluminium Centrum en de Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG) in Nederland, het Aluminium Center Belgium en de Federatie van Aluminium Constructeurs (FAC) in België.

Foto: DHV

 

Onderschrift: Het hoofdkantoor van DHV.