• Drenthse natuur in nieuw provinciehuis<br />
12 juli 2011
12 jul 2011

Drenthse natuur in nieuw provinciehuis

 

 

Het provinciehuis in Assen is van binnen compleet vernieuwd. Een revitalisering van het nieuwe gebouw heeft onder meer geleid tot tot een geheel nieuw interieur. De provincie heeft het gebouw laten omvormen tot een duurzame en toekomstbestendige werkomgeving, waarin het nieuwe werken is geïntroduceerd.

De nieuwe statenzaal werd onlangs officïeel in gebruik genomen. Er is een nieuwe vergaderopstelling gerealiseerd met up-to-date audiovisuele middelen, video wall en nieuwe media. Ook de vorm van de vergaderopstelling in de Statenzaal - gelegen in een kuil - met een cirkelvormige vergaderopstelling, refereert aan het Drenthse landschap: de Balloërkuil. De kleurstelling van de zaal in zand- en groentinten sluit daarop aan.

De gehele organisatie neemt deel aan de invoering van het activiteitsgerelateerde werken. Gekozen is voor een aantal typen werkplekken. Om het teamgevoel en de saamhorigheid te versterken, heeft iedere afdeling een centraal gelegen ontmoetingsruimte. Werk van kunstenaars is verwerkt in de stoffen die gebruikt zijn in het interieur.

Het gebouw heeft tevens een upgrading gekregen op het gebied van comfort, uitstraling, kleuren enlicht. Bij het materiaalgebruik en bij de installaties voor het binnenklimaat is veel aandacht besteed aan isolatie, cradle to cradle, duurzaamheid, beperking van het gebruik van energie en vermindering van de CO2-uitstoot. Op deze manier wil de provincie het goede voorbeeld geven en bijdragen aan haar eigen doelstellingen op het gebied van klimaat en energie. Innovatief is de scheiding van fecaliën in de toiletten, wat belasting van de waterzuivering beperkt.

 

Foto: Noorderlichtadvies en Vormgeving

 

Onderschrift: In het provinciehuis is tevens lichtvormgeving gerealiseerd voor kantoren, vergaderzalen, entree, restaurant, GS-Kamers en Statenzaal.