• Nieuw kantoor KWR<br />
08 februari 2012
08 feb 2012

Nieuw kantoor KWR

Het KWR Watercycle Research Institute gaat zijn vestiging in Nieuwegein vervangen. Het nieuwe kantoor aan de Groningenhaven is ontworpen door Architectenbureau cepezed
Het door cepezed ontworpen gebouw is ruim een meter boven het maaiveld opgetild en heeft glazen gevels. Het groendak is voorzien van een brede luifel om de hoogstaande zon van de gevels te weren. Het pand bestaat uit twee twaalf meter lange vleugels die via loopbruggen en doorgangen met elkaar worden verbonden. Omdat de vleugelruimtes kolomvrij zijn, kunnen de ruimtes vrij worden ingedeeld als laboratorium, kantoor, stilteruimten, projectruimten of vergaderzalen. Midden in het gebouw komt het atrium met een amfitheatertrap naar het dak. De trap is de plek waar werknemers samen kunnen komen voor de lunch of werkoverleggen. Het restaurant onderin het atrium kan worden afgesloten en kan ook worden gebruikt als grote conferentiezaal. De oplevering van het gebouw staat gepland voor 2014.